TAHİNLİ BALKABAĞI TARİFİ


Tahinli Balkabağı Tarifi





Tatlıya hayır diyemeyenler için Pratik tatlı olarak tavsiye edeceğim Tahinli Balkabağı tarifi ile püf noktası açıklamasıyla karşınızdayım.





Tarifimiz için gerekli olan malzeme listesi ile işe başlaya biliriz. Püf noktası ile ilgili yazımız sayfanın sonunda mutlaka okuyun.





Malzemeler





  • 1.5 kg soyulmamış balkabağı




  • 350 gr şeker
  • Tahin




[post_grid id='2027']





Nasıl Yapılır?






Kabakları soyup temizleyin ve irice dilimleyin. Üstlerine şekeri gezdirin. Altı kısık şekilde biraz su salana kadar ocakta tutun. Sonra ateşin altını açın, bir 5 dakika o şekilde pişirdikten sonra kısık ateşte yarım saat daha kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.






Pişirme işlemi bittikten sonra tatlımızı soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan balkabaklarını servis tabaklarına diziyoruz ve üzerine tenceremizde kalan şekerli suyu gezdiriyoruz.





Cevizli ve ya fındıklı yapılan bu tatlıyı biz farklı bir lezzet elde etmek için tahinden faydalandık. Servis tabağına aldığımız balkabaklarının üzerinden arzu ettiğiniz miktarda tahini ( kişi başı 2 yemek kaşığı ) gezdirerek hem süslenmiş hem de uzun süre unutulmayacak bir tat elde etmiş olacaksınız.





Püf Noktası: Soğuyan kanalların üzerine döktüğümüz şerbet kıvamındaki şekerli su ile hem lezzet vermiş oluyoruz hemde kabaklarımızın albenisini arttırmış oluyoruz.






Afiyet olsun.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zilli Zarife Yemek Tarifi

AKDENİZ SALATA TARİFİ

TAŞKESEN OTU TURŞU TARİFİ