PRATİK ARPA ŞEHRİYE PİLAVI TARİFİ


Bu gün sizlerle pratik ve sade pratik yemek olan Arpa Şehriye Pilavı tarifini paylaşacağım yazımızı sonuna kadar okursanız faydalı bir kaç püf noktasından da bahsedeceğim.




Hazırlık: 5 Dk

Pişirme: 12 Dk

Porsiyon: 2 Kişi




Pratik Arpa Şehriye Pilavı için Malzeme Listesi



  • 1 su bardağı arpa şehriye

  • 2 su bardağı sıcak su

  • 2 yemek kaşığı tereyağ

  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ

  • 1 çay kaşığı karabiber

  • 1 çay kaşığı tuz


Şehriye Pilavı Nasıl Pişirilir? Talimatları


1 Tabanı geniş bir pencereye tereyağ ve sıvı yağı alıp ısıtalım


2.Yağ kızınca arpa şehriyeleri ekleyelim ve kevgir yardımı ile karıştıralım. Arpa şehriyeler altın sarısı bir renk alana kadar kavuralım.


3Diğer taraftan 3 su bardağı suyu başka bir kapta kaynatalım. 3 su bardağı suyun tamamınıda arpa şehriyenin üzerine dökelim.Tuz ve karabiberi de ekleyip 2-3 kez karıştıralım.3-4 dakika kadar harlı ateşte 4-5 dakika orda ateşte piştikten sonra altını kısalım ve 7-8 dakika kadar da kısık ateşte pişirelim. Arada bir kapağını açarak su oranına bakalım bir iki kez de karıştıralım.


4 Şehriyeler piştikten sonra pilavımızı ocaktan indirelim. Üzerine kağıt havlu serip kapağını kapatarak 20 dakika dinlendirelim.s Pilavımızı servis etmeden önce karıştıralım ve ılık servis edelım. Afiyet olsun !



PÜF NOKTASI: Arpa şehriyeleri güzelce kavurmak pilavın tane tane olmasını sağlayacaktır. Su yerine 2 su bardağı kemik suyu da kullanabilirsiniz. Tavuk suyu ya da bulyon da olabilir. Pilavlarda kevgir kullanmak pirinç şehriye vb. malzemelerinizin kırılmasını engeller ve hava aldırır bu yüzden pilavlarda kevgir kullanmak önemlidir





Tarifini paylaştığımız Pratik Yemek Tarifi  olan Arpa Şehriye Pilavı ile ilgili merak ettiğiniz ve ya ilave etmek istediğiniz bir şey olursa yorum bölümünü kullanarak bize ilete bilirsiniz. Bizleri sosyal medya üzerinden takip ederek Pratik tarifler ilk size ulaşsın.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zilli Zarife Yemek Tarifi

AKDENİZ SALATA TARİFİ

TAŞKESEN OTU TURŞU TARİFİ