Beşamel Soslu Patlıcan Püresi Tarifi


Patlıcan Püresi Tarifi





Pratik meze tarifleri düşünürken aklımıza et yemeklerinin yanına çok yakışacak Beşamel Soslu Patlıcan Püresi Tarifi geldi. Tabiki hemen paylaşarak bu lezzetli mezeyi sizlerle buluşturmaya karar verdik.





Beşamel soslu Patlıcan Püresi Malzemeleri





  • 1 kg patlıcan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt




[post_grid id='2027']





Nasıl Yapılır?





Patlıcanlar yıkanıp kurulanır. İçlerinin iyi ve çabuk pişmesi için birkaç
yerinden delinir. Fırında, ızgarada veya ocak üzerinde içleri yumuşayana kadar pişirilir(közlenir)





Közlenen patlıcanların kabukları temizlenir. Çatal yardımı ile ezilir ve un tereyağında un kokusu gidene kadar kavrulur.Süt yavaş yavaş una ilave edilerek beşamel sos hazırlanır. Beşamel sos ile patlıcan ezmesi karıştırılır. Izgara et, balık ve tavuk yanında servis yapılır.





Pratik Meze Tarifi ile ilgili merak ettiğiniz ne varsa yorum bölümünden bize oluşarak sora bilirsiniz. Dilerseniz size ait tarifleri bize ulaştırarak sizin adınıza paylaşmamıza yardımcı olabilirsiniz.





Pratik Yemek Tariflerimizi sosyal medya üzerinden paylaşarak daha çok kişiye ulaşmasına destek olabilirsiniz.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zilli Zarife Yemek Tarifi

AKDENİZ SALATA TARİFİ

TAŞKESEN OTU TURŞU TARİFİ