Pratik Tatlı Keşkek Tarifi


Merhaba, bu gün bir çok yörenin kendine has lezzetlerle süslediği Pratik Keşkek Tarifi ile karşınızdayız. Biz baharat olarak sadece kimyon kullandık ancak siz zevkinize göre baharatları çeşitlendirerek farklı lezzetler elde edebilirsiniz. Paylaştığımız Kolay Tarifler hakkında merak ettiklerinizi yorum bölümünden bize ulaşarak sorabilirsiniz.





Pratik Keşkek Malezemeleri





  • Yarım kilo aşurelik buğday
  • Yarım kilo kuşbaşı
  • 10 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı tatlı biber salçası
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • Kimyon
  • Kaya tuzu




Pratik Yemek Keşkek Tarifi Nasıl Yapılır?





Buğdayı geceden ıslatın. Bir tencereye Kuşbaşı, su ve tuz ilave ederek ocağa koyun. Yaklaşık olarak 1.5 saat kadar pişirdikten sonra süzdüğünüz buğdayı ilave edin.





Altı kısık olarak 1,5 saat daha pişirin. Hazırladığımız malzemelerin Lapa kıvamında olmasına dikkat edin. Su gerekirse su ilave edin. Suyunu çekmeye başladığında tahta kaşık yada tokmakla dövmeye başlayın. Bu esnada salçasını da ilave edin.





Dövme işlemini yaklaşık yarım saat kadar sürdürün. Keşkek lime lime olunca altını kapatıp servis tabağına alın. Servis tabağındaki keşkeğin ortasına bir çukur açın ve üzerine kimyon ekleyin. Kızdırdığınız terayağını ortasına döküp servis edin.





AFİYET OLSUN . . !









Pratik Keşkek Tarifi ile ilgili deneyimlerinizi ve ya farklı bir tarifinizi paylaşmamızı isterseniz bize ulaşın tarifinizi sizin ellerinizden duyuralım.





Pratik Tarifini yaptığımız paylaşımla ilgili merak ettiğiniz ne varsa yorum bölümünden bize oluşarak sora bilirsiniz. Dilerseniz size ait tarifleri bize ulaştırarak sizin adınıza paylaşmamıza yardımcı olabilirsiniz. Pratik Yemek Tariflerimizi sosyal medya üzerinden paylaşarak daha çok kişiye ulaşmasına destek olabilirsiniz.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zilli Zarife Yemek Tarifi

AKDENİZ SALATA TARİFİ

TAŞKESEN OTU TURŞU TARİFİ