Pratik Patates Çorbası Tarifi


Pratik Tarifler listemize Patates Çorbası ile devam ediyoruz. Tüm Çorba Tarifleri listemize göz atabilirsiniz. Tariflerimizden haberiniz olsun isterseniz sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz.





Pratik Tarif Patates Çorbası






Mutfak: Türk






Süre: 45 dk





Patates Çorbası Malzemesi





2,5 lt et suyu (10 bardak)





2 orta boy soğan





3-4 adet patates





1 kahve fincanı un





1 küçük paket tereyağı veya margarin





1 çay kaşığı hindistancevizi






tuz





Terbiyesi





1 bardak süt





2 yumurta sarısı





Garnitürü





2 adet yumurta akı






1 çay bardagi kasarpeyniri (rendelenmis)






1 çay kasigi kirmizibiber





1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz





2-3 dilim bayat ekmek





Pratik Patates Çorbası Tarifi





1-Soğanları küçük parçalar halinde doğrayın, iki kaşık yağla açık renkte kavurun. Un katın , iki üç dakika daha kavurun. Et suyu ile kuşbaşı doğranmış patatesleri, hindistancevizi ve tuz koyup yavaş yavaş kaynatarak 30 dakika pişirin.





2-Çorbayı başka bir kaba süzün. Tekrar ateşe koyun. Terbiyesini yapın ve ateşten indirin. Garnitürüyle servis yapın.





Garnitürün Yapılışı





Yumurta akına kaşar peyniri, kırmızıbiber ve maydanoz katın. Bu karışımı ekmeklerin üzerine sürün. Küçük küp şeklinde kesip çorbayla servis yapın


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zilli Zarife Yemek Tarifi

AKDENİZ SALATA TARİFİ

TAŞKESEN OTU TURŞU TARİFİ