Pratik Kıymalı Karnabahar Tarifi


Pratik Kıymalı Karnabahar Tarifi






Hazırlık: 15 Dk

Pişirme: 12 Dk

Porsiyon: 4 Kişi



Bu gün sizlerle enfes ve oldukça kolay pratik yemek olan Kıymalı Karnabahar Tarifi paylaşacağım yazımızı sonuna kadar okursanız faydalı bir kaç püf noktasından da bahsedeceğim.


[post_grid id='2027']

Kıymalı Karnabahar Yemeği Tarifi için Malzeme Listesi



  • 100 gram karnabahar

  • Yarım kuru soğan

  • 1 adet orta boy havuç

  • 1 adet yeşil biber

  • 100 gram kıyma

  • 1.5 yemek kaşığı domates salçası

  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ

  • 1 çay kaşığı tuz

  • 1 çay kaşığı pulbiber

  • 1 çay kaşığı karabiber

  • 750 ml su


Kıymalı Karnabahar Yemeği Nasıl Pişirilir? Talimatları



1Yemeği Pişirmeye başlamadan önce hazırlıklarımızı tamamlayalım. Karnabaharları küçük küçük ayıklayıp yarım çay bardağı sirke ve üstünü geçecek kadar su ile ıslatalım.Daha sonra birkaç kez suyun altından geçirelim ve süzgece suyunun süzülmesi için bırakalım. Böylece içinde göremediğiniz canlılardan veya topraklardan kurtuluruz.Biberleri yıkayıp çekirdeklerini ayıklayalım.Havucu yıkayıp soyalım ve son olarakda soğanı soyalım.Biber havuç ve soğanları yemeklik olarak olarak doğraylım. Veee ön hazırlık tamam şimdi pişirmeye başlayabiliriz.


2Bir tavaya sıvıyağı koyalım, yağ kızınca soğan ve biber ve havucu ekleyelim. 3-4 dakika kadar kavurup kıymaları ekleyelim. Kıymanın rengi biraz değiştiğinde karnabaharları ekleyelim. Kavurmaya devam edelim.


3 Kıyma suyunu çekince salçayı da ekleyip biraz daha karıştıra karıştıra kavuralım... Baharatlarını da ilave edip kaynamaya bırakalım. Piştikten sonra scak yemeğinizi yanında limonla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 



PÜF NOKTASI:Karnabaharın kokusundan rahatsız oluyor ve kokmamasını istiyorsanız yarım limon sıkarak başka tencerede haşlayabilirsiniz. Suyunu süzdürüp yemekte bu şekilde haşlanmış kullanabilirsiniz.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zilli Zarife Yemek Tarifi

AKDENİZ SALATA TARİFİ

TAŞKESEN OTU TURŞU TARİFİ