Pratik Köy Bulguru Tarifi


Bu gün sizlere mis gibi köy bulgurundan yapılan yemek olan Pratik Köy Bulguru Tarifi paylaşacağım yazımızı sonuna kadar okursanız faydalı bir kaç püf noktasından da bahsedeceğim.





Pratik Köy Bulguru Tarifi






Hazırlık: 15 Dk

Pişirme: 12 Dk

Porsiyon: 4 Kişi






Köy Bulguru Malzemeleri





  • 1 su bardağı köy bulguru
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Küçük boy soğanın yarısı
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı tuz




Pratik Köy Bulguru Tarifi




Nasıl Pişirilir?





1Pişirmeye başlamadan önce hazırlıklarımızı tamamlayalım. Soğanı soyup biberleri ayıklayarak ince ince doğrayalım.Köy bulgurumuz kepekli ise eleyip kepek kısmını ayıralım.


2Tabanı geniş bir pencereye yağları alıp eritelim.Yağ kızınca soğan ve biberi ekleyelim. Soğanlar biraz pembeleşince tel şehriyeleri de ekleyelim ve karıştıralım. Tel şehriyeler altın sarısı bir renk alana kadar kavuralım.





3Ardından bulguru da ekleyelim ve rengi değişene kadar kavuralım. Kaynar suyu ekleyelim ve karıştıralım.3-4 dakika kadar harlı ateşte piştikten sonra 7-8 dakika kadar da kısık ateşte pişirelim. Arada bir kapağını açarak su oranına bakalım.





4Bulgurlar piştikten sonra pilavımızı ocaktan indirelim. Ardından arzu ettiğimiz baharatları karabiber pulbiber taze veya kuru kekik vb. ekleyelim. Üzerine kağıt havlu sererek 20 dakika dinlendirelim.





AFİYET OLSUN . . !









PÜF NOKTASI: Bulgurları güzelce kavurmak pilavın tane tane olmasını sağlayacaktır. Su yerine 2 su bardağı kemik suyu da kullanabilirsiniz. Tavuk suyu ya da bulyon da olabilir.





Tarifini paylaştığımız Pratik Yemek Tarifi  olan Köy Bulguru Tarifi ile ilgili merak ettiğiniz ve ya ilave etmek istediğiniz bir şey olursa yorum bölümünü kullanarak bize ilete bilirsiniz. Bizleri sosyal medya üzerinden takip ederek Pratik tarifler ilk size ulaşsın.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zilli Zarife Yemek Tarifi

AKDENİZ SALATA TARİFİ

TAŞKESEN OTU TURŞU TARİFİ