Pratik Biber Dolması Tarifi


Bu gün sizlere pratik tarifler listemizde yer alan Biber dolması tarifini paylaşacağım yazımızı sonuna kadar okursanız faydalı bir kaç püf noktasından da bahsedeceğim.







Hazırlık: 15 Dk

Pişirme: 12 Dk

Porsiyon: 4 Kişi










Biber Dolması Tarifi





Malzeme Listesi




  • 12 adet dolmalık biber
  • 2 bardak su
  • 1 adet soğan
  • 1 tutam kuru nane
  • 1 demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 ymk kşğ biber salçası
  • pirinç
  • 1 adet domates




Nasıl Pişirilir? Talimatları







1Dolmalık biberlerimizin saplarını koparıp içinde kalan çekirdeklerini iyice temizledikten sonra güzelce yıkıyoruz .


2 Suyumuz kaynama noktasına gelince önce yapışmaması için biraz sıvı yağ ekliyoruz ve makarnalarımızı içine ekliyoruz, iki üç dakika hamur olmaması için makarnamızı karıştırıyoruz.




3 Hazırlamış olduğumuz harcımızı biber Dolmalarımızın içerisine eşit miktarlarda dolduruyoruz. Biberlerimizi tenceremize dizdikten sonra pişme esnasında taşmaması için üzerlerini domates ile kapatıyoruz.




4 Tenceremizi ocağın üzerine koyup üzerine ılıştırdığımız 2 bardak suyumuzu ilave ediyoruz. Suyumuz kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın. Bu şekilde yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirmeye devam edin. Arada biberleri kontrol edip pişme süresini kısaltabilirsiniz.PÜF NOKTASI:
1




Dolmalık biberlerimizin iç harcını hazırlarken bir tatlı kaşığı şeker ilave ederseniz domatesin asitini almanıza yardımcı olur.2




Pirinç miktarının belirlenmesi için en pratik yol toplam dolmalık biber sayısının yarısı kadar seçmiş olduğunuz bir dolmalık biberi ölçü olarak kullanabilirsiniz.




Tarifini paylaştığımız Pratik Yemek Tarifi olan Arpa Şehriye Pilavı ile ilgili merak ettiğiniz ve ya ilave etmek istediğiniz bir şey olursa yorum bölümünü kullanarak bize ilete bilirsiniz. Bizleri sosyal medya üzerinden takip ederek Pratik tarifler ilk size ulaşsın.




Bizi sosyal medya hesaplarınız üzerinden takip ederek bu muhteşem lezzetleri ve daha bir çok Pratik tarifleri ilk siz öğrenin.




Tariflerinizi yayınlıyoruz! İster size özel olsun ister bilinen ama size ait dokunuşların olduğu bir tarif olsun bize gönderin lezzetinizi tüm dünya bilsin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zilli Zarife Yemek Tarifi

AKDENİZ SALATA TARİFİ

TAŞKESEN OTU TURŞU TARİFİ