Çankırı Yöresi Dutmaç Çorbası Tarifi
Bu gün sizlere Çankırı Yöresine ait Çorba Tarifi olan Dutmaç Çorbası tarifini paylaşacağım yazımızı sonuna kadar okursanız faydalı bir kaç püf noktasından da bahsedeceğim.
Dutmaç Çorbası Malzemeleri
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 çay bardağı dutmaç
- 1 diş sarımsak
- 1 küçük kase yoğurt
- Sosu için salça
- Baharat ve Tuz
Dutmaç Çorbası Nasıl Pişirilir
1Öncelikle yeşil mercimeğimizi haşlayıp süzüyoruz, ardından sıcak su ekleyip dutmaç hamurları üzerine ilave ettikten sonra haşlıyoruz. Çorba ateşten indirilip biraz soğutuyoruz.
2Yoğurdun kesilmemesi için daha sonra sarımsaklı yoğurdu hazırlanır ve biraz soğumuş çorbanın içine ilave edilir.
3Sıra geldi sosunu hazırlamaya, Tava içerisine yağ konarak yemek kaşığının ucu kadar salça ilave edilir ve ateşte ezilir. Üzerine biraz su ilave edilerek kıvamı ayarlanır.
4Nane ve diğer baharatlar eklenerek servis tabağın alınır. Sıcak olarak servis edilir
PÜF NOKTASI: Yeşil mercimekleri haşlamak istemiyorsanız önceden 8-10 saat ıslatmanız yeterli olur.
Tarifini paylaştığımız Dutmaç Çorbası ile ilgili merak ettiğiniz ve ya ilave etmek istediğiniz bir şey olursa yorum bölümünü kullanarak bize ilete bilirsiniz. Bizleri sosyal medya üzerinden takip ederek Pratik tarifler ilk size ulaşsın.
Yorumlar
Yorum Gönder