Pratik Domates Soslu Makarna Tarifi
Bu gün sizlere en çok öğrenci evlerinde tercih edilen pratik yemek olan SOSLU MAKARNA tarifini paylaşacağım yazımızı sonuna kadar okursanız faydalı bir kaç püf noktasından da bahsedeceğim.
Makarna için Malzeme Listesi
- 1 paket makarna (500 gr)
- 2 litre su
- Sıvı Yağ
- Margarin (çok az)
- Tuz
Makarna Nasıl Pişirilir Talimatları
1Ben italyan işi sevdiğim için makarnayı diri olarak tüketiyorum ama size normal şekilde tarif edeceğim. Ocaktaki tenceremize 2 litre suyumuzu boşaltıyoruz.
2Suyumuz kaynama noktasına gelince önce yapışmaması için biraz sıvı yağ ekliyoruz ve makarnalarımızı içine ekliyoruz, iki üç dakika hamur olmaması için makarnamızı karıştırıyoruz.
3Bu şekilde yaklaşık 10 – 12 daika kadar suda haşladığımız makarnalarımızın suyunu süzgü yardımı ile süzdükten sonra aynı tencere biraz sıvı yağ birazda margarin katarak tekrar ocağa koyuyoruz
4Süzdüğümüz makarnaları soğutmadan tenceredeki yağlarıda fazla kızdırmadan ekliyoruz, arzu ettiğiniz miktarda tuk katarak yaklaşık 5 dakkika kadar daha ocak üstünde tutup daha sonra altını söndürüyoruz.
PÜF NOKTASI: Makarnaları haşlamak için kullandığımız suyu süzme esnasında bir kap içine alıp daha sonra yapacağımız çorbalar da kullanabiliriz.
Sos için Malzeme Listesi
- 5 adet domates
- 1 avuç taze fesleğen
- 1 dal kıyılmış biberiye
- 1 küçük soğan
- 2 diş kıyılmış sarımsak
- Zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı balzemik sirke
- Tuz, Karabiber
- 1 adet küp şeker
Sos Nasıl Pişirilir Talimatları
1Kabuklarını soyduğumuz domatesleri doğrayın.
2Sarımsakları önce küçük küçük kıyın sonra sıvı yağda biraz kavurup üzerine doğradığınız domatesleri ilave edin.
3Domatesler eriyinceye kadar kaynatın.
4Domateslerin suyu azalıp püre kıvamına geldiğinde balzemik sirkeyi, şekeri, baharatları, biberiye ve fesleğeni ilave edip, makarna ile servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder