İtalyan Pizza Nasıl Yapılır

İtalyan Pizza Nasıl Yapılır















Toplam ZamanKişilikSeviye
45 Dakika4/6Kolay

Dünya mutfaklarında tanıdığımız bazı ünlü yiyecekler yoksulluktan, imkansızlıktan doğmuştur, Pizza da bu yiyeceklerden sadece biridir.


Şöyle ki: İtalya'da 1500'lü yıllarda yokluk olan bir köyde insanların sadece ekmek alabilecek kadar maddi güçleri vardı ve başka gıdalar alamıyorlardı. Fırıncı iyi niyetinden dolayı insanların her gün aynı ekmeği yemesini istemez. Ekmeklerin üzerine bir gün zeytin bir gün peynir başka bir gün domates vb. koyarak, bazende ekmeklerin şeklini değiştirerek pişirir. Böylece insanlara farklı bir şey yiyormuş gibi hissettirmek ister. Ve zamanla pizza ortaya çıkar.


Pizza, aslında mozzarella peyniri ve domatesin muhteşem birlikteliğiyle yoksul İtalyan halkının vazgeçilmez lezzeti olarak yüz yıllarca tüketilmiş. Dünya çapında bir üne kavuşmasının hikayesi ise, 1889 yılında Kraliçe Margherita’nın mozzarella peyniri, domates ve fesleğen ile süslenmiş pizzayı tatması ile başlar. Bu tarihe kadar yoksul halk tarafından tüketilen pizza, Kraliçenin kendisine sunulan pizzayı beğenip, aşçı Esposito’ya bir teşekkür mektubu göndermesi ile zengin halkın da sofrasına girmeye başlar.



İtalyan Pizza Tarifi


İtalyan Pizza Malzemeler:

  • 2 su bardağı un

  • Yarım paket kuru maya

  • 100 gr rendelenmiş monzerella peynir

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 1 adet orta boy domates rendesi

  • 1 tatlı kaşığı domates salçası

  • 1 çay kaşığı doğranmış fesleğen

  • 1 çay kaşığı tuz

  • 1 tatlı kaşığı şeker

  • Bütün fesleğen yaprakları

  • Halka domates dilimleri


İtalyan Pizza Yapılışı:


Mutfak tezgahına döktüğümüz Un maya tuz ve şekeri iyice harmanlayıp üzerine 1 su bardağı ılık suyu azar azar ilave ederek yoğurun. Sıvı yağı ilave edin ve hamuru iyice yoğurun.
Yoğrulan hamuru yuvarlak bir top haline getirin, üzerini örterek 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.Mayalanan hamuru merdane yardımıyla açın merdaneye yapışmaması için tezgaha ve hamurun üzerine un serpin.Açtığınız hamuru yağlı kağıt koyduğunuz bir tepsiye alın.
Rendelenmiş domatese salça ve doğranmış fesleğeni ilave edip karıştırın.Hamura kenarlardan bir parmak boşluk kalacak şekilde yayın. Monzerella peynirini de üzerine yayın, fesleğen yaprakları ve domates dilimlerini dizin. 200 derece fırında 20-30 dk pişirin.
Sıcak olarak servis ediniz.

AFİYET OLSUN!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zilli Zarife Yemek Tarifi

AKDENİZ SALATA TARİFİ

TAŞKESEN OTU TURŞU TARİFİ