Fırında İzmir Köftesi Nasıl Yapılır?

Fırında İzmir Köftesi Nasıl Yapılır


Bugün sizlere

Fırında İzmir Köftesi


nin nasıl hazırlanıp pişirileceğini anlatacağım. Besleğici olmasının yanında damak tadınızada hitap edecek olan bu tarifimiz sayesinde sevdiklerinize harika anlar ve tadlar yaşatabilirsiniz.
Malzemeler:
Köftesi için;
500 gr kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
1 su bardağı bayat ekmek içi
Tuz
Karabiber
Kimyon
Üzeri için;
4 adet patates
4-5 adet yeşilbiber
2 adet domates
Sosu için;
1 yemek kaşığı salça
2 adet domates rendesi
2 bardak sıcak su
Sıvı yağ
Tuz
Kızartmak için;
Sıvıyağ
Yapılışı:
Soğanı soyun ve rendeleyin, ekmek içini ufaklayın. Kıymayı yoğurma kabına alın rendelenmiş soğan , ufaklanmış ekmek,  tuz, karabiberve  kimyonu da koyarak iyice yoğurun. Yoğurduğunuz harçtan  ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp  yuvarlayarak parmak şeklinde köfteler elde edin.
Patatesleri soyun elma şeklinde dilimleyip kızartın. Patatesten sonra köfteleri hafif kızartın.Kızarttığınız patates ve köfteleri tepsiye dizdikten sonra üzerine domates ve biber dilimlerini koyun.
Domates rendesi ve salçayı tencerede bir iki dakika kavurup üzerine sıcak su ve tuz ekleyerek sosu hazırlayın. Sos kaynadıktan sonra köftelerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış fırında 200 derece 20-25 dk pişirdikten sonra servis edin. Afiyet olsun?

Fırında İzmir Köftesi Nasıl Yapılır


tarifimizi beğendiyseniz paylaşmayı unutmayın, eksik olduğunu düşündüğünüz ve ya benimde güzel tariflerim var diyorsanız bizimle iletişime geçebilir tarifinizi adınızla paylaşmamızı sağlayabilirsiniz.
Bir başka tarifimiz olan Körili Tavuk Filetoya bakabilirsiniz.
Yeni tariflerde görüşmek üzere

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zilli Zarife Yemek Tarifi

AKDENİZ SALATA TARİFİ

TAŞKESEN OTU TURŞU TARİFİ