Dondurma Külahı Nasıl Yapılır?

Evet Sevgili takipçilerim bügun sizlere yaz ve kış aylarında canımız çektiğinde rahatlıkla yapabileceğimiz güvenle tüketeceğimiz bir dondurma küllahı tarifi vereceğim.

Dondurma Külahı Nasıl Yapılır?



Dondurma Külahı Malzemeleri :


3 yumurta
100 gr şeker
125 gr margarın
1 paket vanilya
150 ml su
250 gr un

Dondurma Külahı Yapılışı :


Önce şeker ve yumurtaları bir kaba alıp iyice çırpın sonra sırayla diğer malzemeleri koyup çırpın.külah makinasına bir kaşık hamurdan koyun ve yayılması için hafifçe bastırın. Pişince hamur sertleşmeden makinayı açtığınız anda külaha şeklini verin, külahınız soğuyunca dondurmanızı koyabilirsiniz.
Afiyet Olsun!

Yorumlar

  1. Maraş usulü dondurma tarifinden sonra bunu bulmakta çok güzel oldu. Gerçekten faydalı bilgilerin olduğu bir site teşekkürler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zilli Zarife Yemek Tarifi

AKDENİZ SALATA TARİFİ

TAŞKESEN OTU TURŞU TARİFİ