Pratik Haydari Tarifi
Pratik Haydari Tarifi
Haydari Türk mutfağının en önemli klasik mezelerinden biridir. otellerin soğuk büfelerinde , restoranlarda, sofralarımızda sıklıkla gördüğümüz ve tükettiğimiz mezelerdendir. Süzme yoğurt, kavrulmuş nane,ezilmiş sarımsaktan yapılan haydari türetilmeye de oldukça müsaittir. Kuru nane yerine taze nanede kullanılarak taze naneli haydari yapılabilir. Roka, semizotu, dereotu gibi yeşilliklerin doğranıp eklenmesiyle rokalı haydari, semizotlu haydari, dereotlu haydari şeklinde türetilebilir.
Haydari Malzemeleri
6 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
yarım çay kaşığı tuz
1 diş sarımsak
Haydariyi süslemek için:
6-7 dal dereotu
2 adet salatalık
Pratik Haydari Yapılışı
1) Kısık ateşte erittiğiniz tereyağında naneleri kavurun ve ocaktan indirdikten sonra soğumasını bekleyin.Naneyi sıcakken yoğurda eklerseniz yoğurdunuz kesilir ve hoş olmayan bir tat ortaya çıkar.
2) Karıştırma kabına yoğurdu alın,iyice ezilmiş sarımsağı ekleyin ve karıştırın.Daha sonra tereyağda kavrulmuş naneniyi ve tuzu ekleyin iyice karıştırın.
3) Yıkanmış kurulanmış salatalıkları halka şeklinde doğrayın. sıkma torbasına haydariyi doldurun, istediğiniz şekili vererek salatalıkların üzerine sıkın.Dereotu yaprakları ile süsleyin.Dereotu yerine nane veya maydanozda kullanabilirsiniz.
Haydariniz servise hazır. AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder