GREYFURT SEPETİNDE SOMON TARİFİ


Pratik Tariflerimiz kolay anlaşılır ve resimli olarak paylaşıyoruz. Her Tarifimizin sonunda Püf Noktası ekliyor yeni bilgiler kazanmanıza ve ya tazelemenize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Pratik GREYFURTLU SOMON Tarifimizin malzeme listesiyle işe koyulalım.




Greyfurtlu Somon Malzemeler


Somon :120 gr
Tagliatelle :80 gr
Fesleğen :2 dal
Greyfurt orta boy :1 adet
Sızma Zeytin Yağı :10ml
Sek Beyaz Şarap :4 cl



Greyfurtlu Somon Sos İçin


Köri Biberi :3 gr
Sızma Zeytin yağı :15 ml
Un :15 gr
Ak biber :1 gr
Beyaz şarap :2 cl
Likit Krema :15 ml



Köri sosun yapılışı:


Hafif ateşte sos tenceresinde zeytin yağında un kavrularak içerisine köri biberi,ak biber ilave edilip içerisine soğuk olarak biraz su verilir.Kaynama noktasında Beyaz şarap ve likit krema ilavesi ile hafif ateşte çektirilir.



Greyfurtlu Somon Yapılışı


Somon fileto baharatlanarak sek beyaz şarap ,ile marina edilir.Taglatelli 4 dak. haşlanıp zeytin yağı ve krema ile sote edilir.Greyfurt sepet formu verilerek kaynayan su içerinde 1 dak. haşlanır. Marine edilmiş somon balığı pleyt ızgarada pişirilerek greyfurt sepetinde alta taglatelli gelecek şekilde dizyn edilerek köri sos ile servis edilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zilli Zarife Yemek Tarifi

AKDENİZ SALATA TARİFİ

TAŞKESEN OTU TURŞU TARİFİ