ACI SOSLU BALIK TARİFİ


Bugün deniz ürünleri ile ilgili bir tarif paylaşıyorum. ACI SOSLU BALIK TARİFİ, Pratik Tariflerimiz kolay anlaşılır ve resimli olarak paylaşıyoruz. Her Tarifimizin sonunda Püf Noktası ekliyor yeni bilgiler kazanmanıza ve ya tazelemenize yardımcı olmaya çalışıyoruz.




Yeni Paylaşacağım Tarifleri Youtube Kanalımıza Abone olarak ilk siz ulaşabilirsiniz. Sosyal Medya Hesaplarımızı da Takip Etmenizi Öneririm Instagram




Tariflerimizi sosyal medya üzerinden paylaşabileceğiniz gibi kendi tariflerinizide bizimle paylaşabilirsiniz. Pratik Turşu Tarifimizin son satırlarına Taşkesen Otu Turşusunu yaparken faydalanabileceğiniz bir kaç Püf Noktası paylaştık okumanızı tavsiye ederim.



ACI SOSLU BALIK MALZEMELER



  • Bütün balık ( levrek ) :600 Gr

  • Yeşil dolma biber : 2 Adet

  • Toz şeker :5 Gr

  • Kuru Soğan :150 Gr

  • Sarımsak :4 Diş

  • İstiridye Sos :60 Ml

  • Çin Mantarı :40 Gr

  • Salça Domates :40 Gr

  • Su :Yeterince

  • Yumurta Beyazı :4 adet

  • Nişasta subye :60 Gr

  • Sıvı Yağ :100 Ml



Nasıl Yapılır


Bütün malzemeleri oluşturun.Levrek balığı bütün olarak baharatlandırıp kızgın derin yağda kızartılır.

Vok tavasında sıvı yağ,ince doğranmış soğan,sarımsak,yeşil biber,istiridye sos,domates salçası kavrularak ; su ilave edilir. Baharatlar ile lezzetlendirilir.

Kaynayan bu karışıma kızartılmış levrek balığı eklenerek ocakta çektirilir.Pişen balığımız tabağa alınarak soya sos yanında servis edilir.

Afiyet olsun!



Tarifini paylaştığımız Acı Soslu Balık Tarifi  ile ilgili merak ettiğiniz ve ya ilave etmek istediğiniz bir şey olursa yorum bölümünü kullanarak bize ilete bilirsiniz. Bizleri sosyal medya üzerinden takip ederek Pratik tarifler ilk size ulaşsın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zilli Zarife Yemek Tarifi

AKDENİZ SALATA TARİFİ

TAŞKESEN OTU TURŞU TARİFİ